Vervoersmogelijkheden in Vancouver

Het openbaar vervoer in Vancouver is perfect geregeld en opgedeeld in 3 zones. Je kunt je verplaatsen met de Taxi, Skytrain, Seabus of de gewone stadsbus. Het centrum kun je gemakkelijk per voet verkennen.  

Taxi

Net als in iedere grote stad vind je de taxi’s hier in overvloed. De taxi's zijn doorgaans geel of blauw. Maak gerust een praatje met de chauffeur. Dat stellen ze zeker op prijs en voor je het weet ben je weer een leuk adresje rijker.

Tarieven: Starttarief verschillen per maatschappij maar liggen tussen de $ 3,20 - $ 3,30 en het tarief loop op met $ 1,84 tot $ 1,89 per kilometer.

Yellow Cab (telefoon nr: +1 604 681-1111)

Vancouver Taxi (telefoon nr +1 604-871-1111)

MacLures (telefoon nr +1 604-831-1111)

Black Top & Checkers Cab (telefoon nr: +1 604 731 1111)

Limousine/ privé chauffeur

Wil je liever meer luxe en comfort? Dan is wellicht een privé chauffeur van Griffin Transportation een aanrader. Of het nu gaat om een standaard ritje van de luchthaven naar je hotel, of een middagtour met de auto door Vancouver. Zij weten de leuke plekjes te vinden.

Bus

De stadsbus is vaak het handigste en goedkoopste vervoersmiddel. Tarieven beginnen vaak vanaf $ 2,50 (afhankelijk van je zone/bestemming). Voor dienstregeling zie www.translink.ca of bel Translink telefoonnumer +1 604.953.3333 Tip: betaal met gepast geld want je krijgt geen wisselgeld terug.  

Skytrain

Skytrain is een onbemande tram dat grotendeels rijdt op een verhoogde baan en een klein deel van het traject gaat ondergronds. De Skytrain vertrekt iedere 2 tot 8 minuten. Kaarten zijn verkrijgbaar de op stations bij de automaten.  

Een dagpas bedraagt CAD 9,75 en is geldig in alle zones en trajecten. Behalve voor de West Coast Express en Mini ferries. Dagpassen zijn verkrijgbaar op de luchthaven van Vancouver of bij de Tourism Vancouver's Visitor Centre.  

Seabus 

Seabus is alleen toegankelijk voor voetpassagiers. De Seabus verbindt Vancouver vanaf Waterfront Station naar Lonsdale Quay op de North Shore. Tijdens deze overtocht kun je 12 minuten lang genieten van het prachtige uitzicht op Vancouver stad, de zee en de bergen. Kaartjes voor de Seabus zijn verkrijgbaar de haven en kaartjes voor de Skytrain zijn verkrijgbaar op het station.

Floatplanes (watervliegtuig)

Niet weg te denken uit het Vancouver 'straatbeeld'. Deze unieke vorm van transport is echt onmisbaar en scheelt een hoop tijd. In plaats van een halve dag rijden over maar liefst 80 kilometer, kun je binnen een half uurtje op de plaats van bestemming zijn. Heel effectief en via deze 'weg' kun je ook nog eens genieten van het prachtige uitzicht over Vancouver Island. 

Fiets

De fiets is een populair vervoersmiddel in Vancouver en de gebieden eromheen, en vaak is het ook de snelste manier om te reizen. Fietsen zijn door de hele stad bij winkels te huur.  

Vancouver

  • Bezig met laden landkaart...