Welke wijk in Vancouver wil jij gaan ontdekken?

Iedere wijk in Vancouver heeft weer een andere sfeer. Artistiek, hip, trendy. Welke sfeer past het beste bij jou?

Gastown

Het oudste gedeelte van Vancouver, Gastown, is rond 1867 ontstaan rondom de Saloon van John “Gassy Jack” Deighton. Deze historische sfeer is nog duidelijk voelbaar. De architectuur in Gastown bestaat voornamelijk uit de Victoriaanse stijl. Dit samen met de sfeervolle klinkerstraatjes maakt Gastown authentiek. Niet voor niets is deze stad in 2009 geregistreerd op de lijst van Nationaal Historisch erfgoed. Vandaag de dag vind je er stijlvolle boetiekjes, sfeervolle restaurants en kunstgalerijen die voornamelijk zijn gericht op de inheemse kunst. De meeste bezienswaardigheden van Gastown bevinden zich aan de hoofdstraat Water Street. Hier bevindt zich de beroemde stoomklok (replica, 1977) die ieder kwartier van zich laat horen. Beleef het sfeervolle Gastown.

Yaletown

Gelegen in het zuidoosten van Downtown heeft deze buurt heeft na de expo van 1986 een heuse transformatie ondergaan. Waar voorheen Yaletown bekend stond als industriegebied en oud spoor werf van de stad, behoort het vandaag de dag tot een van de meest trendy buurten van Vancouver. De oude warenhuizen en magazijnen zijn omgetoverd tot stijlvolle boutique hotels, trendy restaurants en sfeervolle cafés. Met False Creek Marina aan je voeten, bevind jij je tussen de elite van de stad.

Granville Island

Stel je eens een eiland voor midden in de stad. Al nieuwsgierig? Welkom op Granville Island! Bruisend vanwege zijn fascinerende geschiedenis en kleurrijke artistieke gemeenschap. Je vindt hier naast de meest spectaculaire verse voedselmarkt ooit tal van culinaire restaurants, theaters, galerieën, studio's, unieke winkels en sfeervolle cafés. 

Kitsilano

In deze hippie wijk hangt een relaxte sfeer. Gelegen aan de westzijde van Vancouver. Door de lokale liefkozend “Kits” genoemd. Bekend vanwege zijn ideale ligging tussen de twee stranden Jericho Beach & Kits Beach. Vanaf hier heb je ook een fantastisch mooi uitzicht op de skyline van Vancouver (bergen en stad) Er wonen hier voornamelijk hippies, jonge gezinnen en studenten. Ze zijn hier behoorlijk gesteld op een gezonde leefstijl. Je vindt hier dan ook veel yoga studio’s en horecagelegenheden die inspelen op organisch verantwoord eten.

West End

Grenzend aan het indrukwekkende Stanley Park, Denman St, Robson St, Davie Street en in het zuiden aan English Bay. Dit is een van de meest dichtbevolkte wijk van heel Canada. Hier wonen maar liefst 40.000 Vancouverites op een relatief kleine oppervlakte. Je vindt hier dan ook hoge flatgebouwen en appartementen. Het is een geliefde wijk, mede door de ligging aan English Bay en het indrukwekkende Stanley Park. Je vindt hier een ruim aanbod aan winkels, culinaire restaurants en sfeervolle koffietentjes.
 

 
Vancouver

  • Bezig met laden landkaart...