Airlines

Je kunt rechtstreeks vliegen naar Vancouver. Het is ook mogelijk om naar Vancouver te vliegen met een overstap. Vaak zijn vluchten met een overstap voordeliger. Het is zeer aan te raden om goed te kijken naar de prijzen en de overstaptijden. Het kan weleens voorkomen dat je voor een vlucht met overstap wel 22 uur onderweg bent, terwijl je er rechtstreeks in 10 uur kunt zijn. Dan is het wellicht handig om te kijken of de prijs daadwerkelijk gunstig voor je is.  

Indicatie vliegtijd rechtsreeks vanaf Amsterdam: 10 uur

Vluchtduur met British Airways vanaf Amsterdam: 12,5 uur als je een overstap hebt op London Heathrow Airport (afhankelijk van de gekozen overstap locatie)  

Airlines die rechtstreeks aanvliegen op Vancouver:

KLM

KLM vliegt vanaf 29/03/15 dagelijks vanuit Amsterdam naar Vancouver:
AMS-YVR v. 13:05 uur - a. 14:00 uur KL 681
 
KLM vliegt vanaf 30/03/15 dagelijks vanuit Vancouver naar Amsterdam:
YVR-AMS v. 15:50 uur - a. 10:25 uur # KL 682 (aankomst de volgende dag)
 
Bovenstaand vliegschema loopt van 29 maart t/m 25 oktober 2015 
 
Air Transat

Air Transat vliegt in het zomerseizoen vanaf Amsterdam 3x in de week naar Vancouver. Het kan wel zijn dat er op een vlucht een tussenstop wordt gemaakt. Let daarbij goed op als je de vlucht gaat boeken) buiten het zomerseizoen vliegen ze 1x per week naar Vancouver.

Airlines die met een overstap vliegen naar Vancouver:

- Air Canada (via London Heathrow, Munchen of Frankfurt, deze vluchten worden met BA of Lufthansa uitgevoerd als 'codeshare')
- Lufthansa (overstap via Munchen of Frankfurt) -             

Tips:

Kijk goed naar vluchtnummers. Soms worden vluchten uitgevoerd in samenwerking met een andere airline (codeshare). Niet alle vliegticketwebsites geven dit correct aan. Je denkt dan dat je alle vluchten met een en dezelfde airline vliegt, maar dat is dan niet het geval. Let altijd goed op de airline en vluchtnummers (wie voert de vlucht uit) en let goed op de overstap bestemmingen.

Soms moet je voor een bepaalde bestemming ook een visum hebben. Stel je vliegt met een airline naar Mexico via de Verenigde Staten en je moet bijvoorbeeld overstappen in Miami dan heb je daar wel een geldig visum voor nodig. Je dient je dan wel uiterlijk 72 uur van te voren aan te melden via het ESTA systeem. Ondanks dat je er als transit-passager voor heel even binnenkomt.
Vancouver

  • Bezig met laden landkaart...