Airport

Luchthaven Sydney
Kingsford Smith Airport is de International luchthaven voor zowel binnenlandse als Internationale vluchten. De luchthaven is op ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van het zakelijke centrum en Sydney Harbour gelegen. Met de Airport Link ben je binnen 10 minuten op het centraal station van Sydney.
 
Kingsford Smith Airport Sydney

 

Taxi standplaats  

Als je op de luchthaven aankomt en je bent door de douane, dan loop je vervolgens naar de uitgang. De beschutte taxi stand bevind zich uiteraard aan de buitenzijde van de terminal. Medewerkers hier zorgen voor een vloeiende doorloop van taxi’s voor reizigers. Tarief taxirit vanaf de luchthaven naar Sydney bedraagt ongeveer $ 45 - $ 55,-   

Airport Link    

Airport Link is de Sydney Airport Train, de treinverbinding tussen de luchthaven van Sydney en de stad Sydney en de staat New South Wales. Het is een uitstekende manier om van-en naar de luchthaven te reizen. Het is snel, efficiënt en goed voor het milieu. Zodra je op de luchthaven van Sydney aankomt, koop je gewoon een kaartje op het Sydney Airport Domestic Station (onder Terminal 2 en terminal 3)  of het Sydney Airport International Station (onder Terminal 1).  Het stadsdistrict is toegankelijk via Central Station, Museum Station, St James Station, Circular Quay Station, Wynyard Station en Town Hall Station. Deze stations staan bekend als de City Circle. Als je naar andere delen van Sydney, of buiten Sydney, of New South Wales reist, dan kun je een treinkaartje kopen op één van de twee stations van de luchthaven, en stap je op het Centraal Station over voor deze verbindingen.  
Airport Link rijdt van 05:00 uur tot 00:00 uur, zeven dagen van de week.  
 
Sydney domestic Airport Station naar een van de City Stations, of Kings Cross reist dan kost een enkele reis $15,90 AUD  
International Airport Station, naar één van de City Stations, of Kings Cross reist, dan kost een enkele reis $ 16,70 AUD  

 

Car Rental/Autohuur  

Heb je een auto gehuurd? Dan kun jij je melden bij een van de onderstaande verhuurmaatschappijen. Deze zijn gelegen in de aankomsthal van beide terminals. Het advies is wel dat je minimaal 48 uur van te voren je autohuur vastlegt. Dit om te voorkomen dat alle auto's zijn verhuurd.

Hertz
Avis
Europcar
Budget
Redspot Sixt rent a car
Thrifty    

 

Sydney

  • Bezig met laden landkaart...