Airports New York 

Voor alle informatie omtrent vervoer in-en rondom de luchthavens voor New York, klik je op een van onderstaande airports.

 • John F. Kennedy International Airport (JFK)

   

  John F. Kennedy International Airport (JFK)

  JFK Airport is de belangrijkste luchthaven van New York. Vanuit hier vertrekken voornamelijk vluchten van de US naar het buitenland (intercontinental flights). Het is gelegen in Queens, op ongeveer 19 kilometer afstand van Lower Manhattan en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. JFK is een van de belangrijkste overstap verbinding (HUB) van o.a. American Airlines en Delta Airlines. Jaarlijks reizen ongeveer 46 miljoen passagiers via JFK Airport. Reistijd vanaf JFK naar Midtown Manhattan is ongeveer 50-60 minuten

  Taxi Standplaats

  Als je op de luchthaven aankomt en je bent voorbij de grenspassage, loop je vervolgens naar de uitgang. De taxi stand bevind zich uiteraard aan de buitenzijde van de terminal. Let op dat je niet in ieder willekeurige taxi plaatsneemt. Let goed op medewerkers in uniform of meld je bij de rij. Je zult zien dat veel taxi chauffeurs je zullen aanspreken om in te stappen zodat je niet in de rij hoeft te gaan staan. Dit zijn vaak chauffeurs zonder geldig rijbewijs en zonder een verzekering. Dus het is zeker aan te raden om even in de rij te wachten. Twijfel je of het betrouwbaar is, loop dan even naar binnen en meld je dan bij de Port Authority Welcome Center (gelegen in de aankomsthal). Daar zijn medewerkers aanwezig die met alle plezier je willen assisteren. Een rit vanaf JFK Airport naar Manhattan bedraagt ongeveer $55,- vergeet de chauffeur geen fooi te geven. (10% fooi)  
  Handige tip: vraag altijd om een bon. Mocht je iets hebben achtergelaten in de taxi, dan kun je middels de bon de taxi sneller traceren.  

  Air Train  

  Bij aankomst op de Terminal kun je gebruik maken van de gratis Airtrain JFK. Het is goedkoop, snel en mileuvriendelijk. Vanuit hier zijn er uitstekende verbindingen met de metro naar Midtown Manhattan, Lower Manhattan, Upper Manhattan, Brooklyn en Queens. Reistijd varieert van 50 minuten tot 70 minuten. De AirTrain maakt frequente stops op o.a. de luchthaven terminals, parkeerplaatsen, Federal Circle waar je terecht kunt voor o.a. autohuur, hotelshuttle verbindingen etc. De Air Train werkt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.  
   
   
   

  Car Rental/Autohuur  

  Heb je een auto gehuurd? Dan kun jij je melden bij een van de onderstaande verhuurmaatschappijen. Deze zijn gelegen in de aankomsthal van iedere terminal. Meestal nabij de bagageband. Of je vindt een informatiedesk of een telefoon waarop je instructie kunt opvragen, Om de auto af te halen kun je met de Air Train gratis reizen naar de Federal Circle Station op JFK. Het advies is wel dat je minimaal 48 uur van te voren je autohuur vastlegt. Dit om te voorkomen dat alle auto's zijn verhuurd.
  Hertz
  Avis
  Dollar
  Budget
  National
  Enterprise
  Bezig met laden landkaart...
 • Newark Liberty International Airport (EWR)

   

  Newark International Airport (EWR)

  Newark International Airport is gelegen in Newark, New Jersey. Vanuit hier vertrekken er zowel continentale als intercontinale vluchten. Newark Airport is ten opzichte van de overige 2 luchthavens verder weg van de stad gelegen. Newark Airport is minder 'hectisch' dan JFK Aiport en beschikt over uitgebreidde faciliteiten. Jaarlijks reizen ongeveer 34 miljoen passagiers via Newark airport.
  Reistijd vanaf Newark naar Midtown Manhattan is ongeveer 30-45 minuten

  Taxi Standplaats

  Als je op de luchthaven aankomt en je bent door de douane, dan loop je vervolgens naar de uitgang. De taxi stand bevind zich uiteraard aan de buitenzijde van de terminal. Let op dat je niet in ieder willekeurige taxi plaatsneemt. Let goed op medewerkers in uniform of meld je bij de rij. Je zult zien dat veel taxi chauffeurs je zullen aanspreken om in te stappen zodat je niet in de rij hoeft te gaan staan. Dit zijn vaak chauffeurs zonder geldig rijbewijs en zonder een verzekering. Dus het is zeker aan te raden om even in de rij te wachten. Twijfel je of het betrouwbaar is, loop dan even naar binnen en meld je dan bij de Port Authority Welcome Center (gelegen in de aankomsthal). Daar zijn medewerkers aanwezig die met alle plezier je willen assisteren. Een rit vanaf Newark Airport naar Manhattan bedraagt ongeveer $50,- tot $70,- Afhankelijk van waar in Manhattan je moet zijn. Tijdens spits (06:00 uur - 09:00 uur en 16:00 uur -19:00 uur) en in het weekend (12:00 uur 20:00 uur) wordt er een toeslag van $5,- berekend. Vergeet de chauffeur geen fooi te geven. (10% fooi) 
  Handige tip: vraag altijd om een bon. Mocht je iets hebben achtergelaten in de taxi, dan kun je middels de bon de taxi sneller traceren.  

  Air Train Newark

  Bij aankomst op de Terminal kun je gebruik maken van de Airtrain Newark. Vanuit hier ga je naar Newark Liberty Train station en stap je over op de NJ Transit (N) vanuit hier ga je rechtstreeks naar New York Penn station (Midtown).  Reistijd ongeveer 30 minuten. Mocht je in de omgeving van het WTC verblijven dan kun je beter overstappen op Newark Penn Station. Vanuit hier kun je met de Path naar Hoboken of Lower Manhattan. Reistijd ongeveer 40 minuten.

  Newark airtrain map

  Car Rental/Autohuur  

  Heb je een auto gehuurd? Dan kun jij je melden bij een van de onderstaande verhuurmaatschappijen. Deze zijn gelegen in Station 2 of 3. Om de auto af te halen kun je met de Air Train gratis reizen naar de desbetreffende terminal. Het advies is wel dat je minimaal 48 uur van te voren je autohuur vastlegt. Dit om te voorkomen dat alle auto's zijn verhuurd.
   
  Hertz (Station P3)
  Avis (Station P3)
  Enterprise (Station P3)
  National (Station P3)
  Dollar (Station P2)
  Alamo (Station P2)
  Budget (Station P2)
  Bezig met laden landkaart...
 • LaGuardia Airport New York (LGA)

   

  LaGuardia Airport (LGA)

  LaGuardia is net als JFK Airport gelegen in Queens. Vanuit hier vertrekken voornamelijk vluchten binnen de USA (domestic flights) of vluchten naar Canada. LaGuardia ligt dichterbij Midtown Manhattan, dan de overige twee airports. Jaarlijks reizen ongeveer 22 miljoen passagiers via LaGuardia Airport. Je kunt vanaf deze luchthaven binnen 30 minuten in Midtown Manhattan zijn.

  Reistijd vanaf LaGuardia naar Midtown Manhattan is ongeveer 30-60 minuten (afhankelijk van het verkeer)

   

   

   

     Bezig met laden landkaart...

New York

 • Bezig met laden landkaart...