Airlines

Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks of met een overstap aanvliegen op New York. Vaak zijn vluchten met een overstap voordeliger. Het is zeer aan te raden om goed te kijken naar de prijzen en de overstaptijden. Het kan weleens voorkomen dat je voor een vlucht met overstap wel 16 uur onderweg bent, terwijl je er rechtstreeks in 8 uur kunt zijn. Dan is het wellicht handig om te kijken of de prijs daadwerkelijk gunstig voor je is.    
 
Indicatie vliegtijd rechtsreeks vanaf Amsterdam: +/- 8 uur
Indicatie vliegtijd met overstap vanaf Amsterdam: +/- 10 uur – 15 uur
 
De vluchtduur bij een overstap is uiteraard afhankelijk van de gekozen overstap locatie. Als je kiest voor een overstap via London Heathrow, dan zou je binnen +/- 10 uur in New York kunnen zijn.  

Airlines die rechtstreeks aanvliegen op JFK Airport (JFK)

* KLM vaak in samenwerking met Delta Airlines, let dus goed op de vluchtnummers zodat je weet wie daadwerkelijk de vlucht uitvoert.
* Delta Airlines vaak in samenwerking met KLM, let dus goed op de vluchtnummers zodat je weet wie daadwerkelijk de vlucht uitvoert.
 

Airlines die rechtstreeks aanvliegen op Newark (EWR)

* KLM vaak in samenwerking met Delta Airlines, let dus goed op de vluchtnummers zodat je weet wie daadwerkelijk de vlucht uitvoert.
* Delta Airlines vaak in samenwerking met KLM, let dus goed op de vluchtnummers zodat je weet wie daadwerkelijk de vlucht uitvoert.
* United Airlines vaak in samenwerking met Lufthansa, let dus goed op de vluchtnummers zodat je weet wie daadwerkelijk de vlucht uitvoert.
 

Airlines die met een overstap vliegen naar New York:

* Finn Air (overstap via Helsinki) 
* Iceland Air (overstap Reykjavik) 
* British Airways (overstap London)
* Lufthansa (overstap via München of Frankfurt) 
* Virgin Atlantic (overstap via London Heathrow)
SAS Scandinavian Airlines (overstap via Kopenhagen)          
Swiss Air (overstap via Zurich)          
Air France (overstap via Parijs Charles de Gaulle)          
 

Tips:

Samenwerking van airlines (codeshares)
Kijk goed naar vluchtnummers. Soms worden vluchten uitgevoerd in samenwerking met een andere airline (codeshare). Meestal herkenbaar door een vluchtnummer wat bestaat uit vier cijfers. Niet alle vliegticketwebsites geven dit correct aan. Je denkt dan dat je alle vluchten met een en dezelfde airline vliegt, maar dat is dan niet het geval. Het is ook belangrijk om te kijken waar je moet overstappen.
 
Visum
Soms dien je voor een bepaalde bestemming ook in het bezit te zijn van een geldig visum. Dit kan zelfs ook nodig zijn als je een tussenstop maakt in een ander land dan de eindbestemming. Stel je vliegt met een airline naar Mexico via de Verenigde Staten en je moet bijvoorbeeld overstappen in Miami dan heb je daar wel een geldig visum voor nodig. Je dient je dan uiterlijk 72 uur van te voren aan te melden via het ESTA systeem. Ondanks dat je er als transit-passager voor heel even binnenkomt. Voorkom vervelende situaties en controleer de benodigde reisdocumenten.

New York

  • Bezig met laden landkaart...